Hoofdcontent

Uitnodiging Sport- en Preventiecafé

Beneden- Leeuwen

Op deze avond gaan wij aan de slag om de gemeente West Maas en Waal nóg vitaler te maken. 

In 2021 en 2022 ondertekenden vele partners ons lokale Sportakkoord en/of Preventieakkoord. Deze akkoorden hebben veel raakvlakken. Er is ook uitvoeringsbudget voor initiatieven die bijdragen aan de akkoorden. Om te bepalen hoe we invulling gaan geven aan dit budget, organiseren we dit gezamenlijk Sport- en Preventiecafé.

Dit doen wij graag samen met jou, en andere inwoners, professionals en verenigingen. Goede ideeën maken we concreet. Help jij ons mee?

Programma 
Om 18.45 uur gaan de deuren open voor een kop koffie of thee.
Wethouder Rob Reuvers opent om 19.00 uur het Sport & Preventiecafé. We praten je bij over de ontwikkelingen van het Sportakkoord en Preventieakkoord. 

Daarna volgen interviews met inspirerende verhalen, waarbij je zelf ook vragen kunt stellen. 
Als je zelf een inspirerend verhaal wil delen - over de waarde van sport of hoe je preventief aan een gezonde leefstijl bijdraagt en dit aan anderen wilt laten weten - mail dan naar  Marjorie Brion via mbrion@westmaasenwaal.nl. 

Vervolgens gaan we zelf aan de slag. Er zijn thematafels waar je bij aan kunt sluiten. Je sluit aan bij de tafel waar je interesse of affiniteit ligt. 
Een voorbeeld van een thematafel kan zijn: Gezond gewicht: hoe zorgen we ervoor dat mensen goedkope én gezonde (voedings-)keuzes kunnen maken? Per tafel gaan we met elkaar in gesprek om samen tot een concrete actie te komen. Er zijn ook blanco tafels gereserveerd voor ideeën voor samenwerking op het gebied van sport en/of preventie te bespreken. 

Alle evenementen georganiseerd door en via Gemeente West Maas en Waal hebben een maatschappelijke doelstelling en zijn gericht op het bevorderen van samenwerking. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
En daarna?

Je kunt je aansluiten bij één of meer initiatieven die uit deze avond komen. Samen met andere betrokkenen maak je een plan van aanpak. En bespreek je wat je nodig hebt. Daarna gaan jullie samen aan de slag.

 

Locatie en tijd
-woensdag 15 februari 2023
-inloop vanaf 18.45 uur, start programma 19.00 uur
-afronding tussen 20.00 en 20.30 uur
Raadszaal van het gemeentehuis, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen

Wil je meedenken? Meldt je dan aan.
https://www.westmaasenwaal.nl/uitnodiging-sport-en-preventiecafe

Heb je vragen over deze uitnodiging of het Sport- & Preventiecafé, neem dan contact op met Marjorie Brion via mbrion@westmaasenwaal.nl (sport) en Rosèl Stevens via rstevens@westmaasenwaal.nl (preventie).

Info huidig sportakkoord: https://expedities.negen.nl/sportakkoordwestmaasenwaal/(externe link)